The challenging terrain and its location were the main factors that shaped the design. This building will house regular Jehovah Witness meetings by very different groups of people who share the same beliefs. Based on the activities and the sequence that the meetings follow the layout was developed, with the main hall in the upper floor and the complementary areas in the main floor having access from the parking lot. The highly sloped terrain meant that the building had to have a number of levels and to be embedded into the terrain. All the vertical circulations are placed inside a box with robust cast in situ walls to be able to hold the weight of the terrain. The shape of the building is inviting and it is opening south towards the main access. It is covered on the east side by a triangle plot of different heights that bury themselves inside of the site as they move towards the back of the building.

The challenging terrain and its location were the main factors that shaped the design. This building will house regular Jehovah Witness meetings by very different groups of people who share the same beliefs. Based on the activities and the sequence that the meetings follow the layout was developed, with the main hall in the upper floor and the complementary areas in the main floor having access from the parking lot. The highly sloped terrain meant that the building had to have a number of levels and to be embedded into the terrain. All the vertical circulations are placed inside a box with robust cast in situ walls to be able to hold the weight of the terrain. The shape of the building is inviting and it is opening south towards the main access. It is covered on the east side by a triangle plot of different heights that bury themselves inside of the site as they move towards the back of the building.