The name “Altamar” comes from the concept of a wrecked ship in the sand. The whole design purpose is to seem as a deconstruction of regular shapes. The layout as well as the resulting form revolves around that concept. A number of inner courtyards work as convergency zones and living spaces where users can rest and admire the complex shape that surrounds them. The building consists of three levels, the first one used exclusively for parking and service purposes, the main floor has an open office space, a Gym, and eight stores, the second floor has more open office space and a restaurant with a terrace. The roof shape has a dynamic play between regular aluminum roof and green roofs with different slopes to give a fun visual interaction of the building shape with its neighbors. It brings joy to what is otherwise a formal and dull space based on the nature of the activities that take place in the building. The outside courtyards are made out of hexagonal modular concrete slabs placed at different heights, water mirrors and garden elements placed at different heights. This interaction houses urban furniture that provides resting spots for the users to enjoy the public spaces.

The name “Altamar” comes from the concept of a wrecked ship in the sand. The whole design purpose is to seem as a deconstruction of regular shapes. The layout as well as the resulting form revolves around that concept. A number of inner courtyards work as convergency zones and living spaces where users can rest and admire the complex shape that surrounds them. The building consists of three levels, the first one used exclusively for parking and service purposes, the main floor has an open office space, a Gym, and eight stores, the second floor has more open office space and a restaurant with a terrace. The roof shape has a dynamic play between regular aluminum roof and green roofs with different slopes to give a fun visual interaction of the building shape with its neighbors. It brings joy to what is otherwise a formal and dull space based on the nature of the activities that take place in the building. The outside courtyards are made out of hexagonal modular concrete slabs placed at different heights, water mirrors and garden elements placed at different heights. This interaction houses urban furniture that provides resting spots for the users to enjoy the public spaces.