Casa Miramar was a remodeling job for a 5-member family who had outgrown their house. The existing building consisted on a 3-dorm house with poor orientation. The main design focus was to fix the cooling issues the house had as well as to provide the family with an adequate number of bedrooms for each of the family members. An angle adjusting solid louver was placed in front of all the windows facing east and west, that way the solar radiation heating the windows and flooding the rooms directly was reduced greatly but the wonderful view is preserved. The new layout had 4 bedrooms in the upper floor as well as a living room with a sofa bed that could be used as a guest room when needed. Two bathrooms in the upper floor were given a high-quality marble counter top and an outdoor shower as well as an indoor shower, both for the venting function and desire of the clients. The new design has a one-lane swimming pool given for the fitness needs of the users. The main bedroom has a private access to this swimming pool as well as to a small and private courtyard. One of the family members tends to work from home and had no proper working space, so a generously sized personal studio was provided in the new design. Since the family likes to have guest and entertain, the lower floor is equipped with a game room, a bar, living space and a terrace facing the garden.

Casa Miramar was a remodeling job for a 5-member family who had outgrown their house. The existing building consisted on a 3-dorm house with poor orientation. The main design focus was to fix the cooling issues the house had as well as to provide the family with an adequate number of bedrooms for each of the family members. An angle adjusting solid louver was placed in front of all the windows facing east and west, that way the solar radiation heating the windows and flooding the rooms directly was reduced greatly but the wonderful view is preserved. The new layout had 4 bedrooms in the upper floor as well as a living room with a sofa bed that could be used as a guest room when needed. Two bathrooms in the upper floor were given a high-quality marble counter top and an outdoor shower as well as an indoor shower, both for the venting function and desire of the clients. The new design has a one-lane swimming pool given for the fitness needs of the users. The main bedroom has a private access to this swimming pool as well as to a small and private courtyard. One of the family members tends to work from home and had no proper working space, so a generously sized personal studio was provided in the new design. Since the family likes to have guest and entertain, the lower floor is equipped with a game room, a bar, living space and a terrace facing the garden.