The biggest building challenge was the use of adobe walls in the whole house. This of course meant a problem because of the material instability and vulnerability to humidity. This was solved by reinforcing the walls with rebar and placing a mesh on the inside. Public space was separated from living space, making the top floor were all of the rooms are located. The whole building volume had to be rotated 45 degrees in order to make the most out of the predominant winds in order to cool down the inside. There is a total of five rooms in the house, all of them with their own bathroom, two of them with walking closets, and one on the lower floor used for the family members with disabilities. There are a number of skylights placed on strategic places in order to provide natural light throughout the house and accentuate building elements and finishes when light washes from above and shines on the inside.

The biggest building challenge was the use of adobe walls in the whole house. This of course meant a problem because of the material instability and vulnerability to humidity. This was solved by reinforcing the walls with rebar and placing a mesh on the inside. Public space was separated from living space, making the top floor were all of the rooms are located. The whole building volume had to be rotated 45 degrees in order to make the most out of the predominant winds in order to cool down the inside. There is a total of five rooms in the house, all of them with their own bathroom, two of them with walking closets, and one on the lower floor used for the family members with disabilities. There are a number of skylights placed on strategic places in order to provide natural light throughout the house and accentuate building elements and finishes when light washes from above and shines on the inside.